فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال هفتم شماره 1 (پیاپی 22، بهار1388)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 22، بهار1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/03/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فریده باستانی، لیلی رحمت نژاد صفحات 1-7
    پیش زمینه و هدف
    اثر مثبت شیر مادر بر روی رشد و تکامل اطفال به طور همه جانبه مورد تایید قرار گرفته است و در طول مرحله شروع زندگی شیر مادر بدون شک غذایی است که اغلب ویژگی های تغذیه ایده آل را دارا بوده و در کاهش مرگ و میر کودکان بسیار با اهمیت می باشد. لذا هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر کارگاه آموزشی پره ناتال به همراه مشاوره تلفنی بر میزان تبعیت از شیردهی انحصاری زنان نخست زا می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک تحقیق تجربی به صورت کارآزمایی کنترل شده دو گروهی بوده است. جامعه پژوهش شامل کلیه زنان نخست زا حامله در سه ماهه سوم بارداری بود که به درمانگاه پره ناتال بیمارستان شهید اکبر آبادی تهران جهت انجام معاینات و کنترل دوره ای مراجعه می نمودند. در این مطالعه نمونه گیری به روش مستمر بوده و واحدهای مورد پژوهش از طریق گمارش تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. حجم نمونه در تحقیق حاضر 120 نفر برآورد شد. در این پژوهش ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه بود که قسمت اول پرسش نامه درخصوص اطلاعات دموگرافیک و مامایی زنان مورد مطالعه و قسمت دوم مربوط به تبعیت از تغذیه انحصاری شیردهی به مدت شش ماه بوده است که توسط پژوهشگر تکمیل می شد. در این پژوهش آنالیز کمی داده ها با شاخص های آمار توصیفی و تحلیلی با نرم افزار SPSS صورت پذیرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده های پژوهش نشان داد که تمامی شرکت کنندگان در گروه های آزمون و کنترل در بدو پژوهش از نظر متغیرهای زمینه ای اختلاف معنی داری با هم نداشتند. لیکن از نظر سن حداقل و حداکثر سنی 18 و 35 سال بوده و نتیجه آزمون t مستقل نشان دهنده اختلاف معنی دار آماری در بین دو گروه بوده است (001/0P=). در نهایت این پژوهش پس از مداخله آموزشی – مشاوره ای افزایش معنی دار آماری در تبعیت از تغذیه کودک با شیر مادر به طور انحصاری)001/0 (p≤ به مدت شش ماه در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل مشاهده گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    براساس یافته های تحقیق نتیجه گیری شد که برنامه آموزشی – مشاوره ای در زنان نخست زا مؤید تاثیر مثبت بر میزان تبعیت از شیردهی انحصاری زنان نخست زا می باشد. لذا اجرای این گونه راه کار های آموزشی – مشاوره ای شیردهی در دوره پره ناتال در بیمارستان های دوستدار کودک توصیه می شود.
    کلیدواژگان: کارگاه آموزشی، تغذیه انحصاری با شیر مادر، دوره پره ناتال
  • زینب حبیب پور، اصغر شریفی صفحات 8-12
    پیش زمینه و هدف
    در چرخه تحول روانی فرد، دوره مهمی وجود دارد که به دوران نوجوانی موسوم است که ورود این دوره فرد را با مشکلات فراوانی درگیر می کند. تنش های فرهنگی مربوط به ظاهر ممکن است نوجوانان را در معرض خطر افسردگی قرار دهد افسردگی بزرگترین مساله ای است که سلامت انسان ها را تهدید می کند و چنان گسترش وسیعی دارد که در میان اختلالات روانی از آن به عنوان سرماخوردگی روانی یاد می شود. اما از آن جا که تعداد مبتلایان به این بیماری رو به افزایش است چنین برآورد می شود که در سال 2020 در مرتبه دوم قرار خواهد گرفت. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای شدت افسردگی در نوجوانان دختر و پسر صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی – تحلیلی است. تعداد کل نمونه ها 400 نفر از نوجوانان دانش آموز دختر و پسر کلاس های دوم و سوم متوسطه بود که در سال تحصیلی 82-81 در دبیرستان های دولتی شهر اصفهان مشغول به تحصیل بودندکه با روش نمونه گیری طبقه بندی تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات جمع آوری شده توسط پرسش نامه استاندارد زونگ و در تجزیه و تحلیل از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که افراد مورد مطالعه در کل 26 درصد افسردگی خفیف و 5/3 درصد افسردگی متوسط داشته و به تفکیک جنس 24 درصد پسران و 28 درصد دختران افسردگی خفیف و 3 درصد پسران و 4 درصد دختران افسردگی متوسط تا آشکار داشتند. در کل میزان افسردگی دختران بیش از پسران بود. آزمون آماری تی مستقل نیز نشان دهنده تفاوت معنی دار (001/0 = p 225/0= t) بین افسردگی دختران و پسران بود.
    بحث و نتیجه گیری
    از جمله وظایف پرستاران، اقدامات مراقبتی و آموزشی برای پیشگیری و ارتقاء سلامت آحاد جامعه است. در نتایج حاصل از پژوهش مشاهده شد که افسردگی در دانش آموزان دختر بیش از پسران بود. لذا لزوم توجه به افسردگی، مشکلات ناشی از آن و بررسی علل آن در هر دو قشر نوجوان به خصوص در دختران را می طلبد.
    کلیدواژگان: افسردگی، نوجوان، سلامت
  • زهرا حقیقت جو، محمدرضا شفیق پور، علیرضا سلطانی، حمید انصاری، زینب حقیقت جو صفحات 13-20
    پیش زمینه و هدف
    سنجش و توسعه ی کارآفرینی از جنبه های گوناگون همواره باید مورد توجه قرار گیرد. از جمله روش های سنجش کارآفرینی؛ سبک تفکر مدیران و سلامت سازمانی دارای اهمیت می باشد. هدف این مقاله شناخت رابطه ی سبک تفکر مدیران و کارآفرینی مدیران با سلامت سازمانی کارکنان دانشگاه های علوم پزشکی کشور بوده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش، کاربردی و از دسته مطالعات تحلیلی مقطعی است. جامعه ی مورد پژوهش شامل مدیران و کارکنان برخی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور بوده که برای سنجش وضعیت موجود (سلامت سازمانی) از سه پرسش نامه استاندارد سلامت سازمانی، پرسش نامه سبک های تفکر استرنبرگ - واگنر و پرسش نامه کارآفرینی مدیران رابینز و کولتار که پس از تایید روایی و پایایی جهت جمع آوری داده ها مورد استفاده قرار گرفت. به این منظور، 1281 نفر از دانشگاه های علوم پزشکی ارومیه، بوشهر، زابل، قزوین، گلستان و مشهد در مطالعه وارد شدند و نتایج به دست آمده با استفاده از روش های آماری استنباطی با کمک نرم افزار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین کارآفرینی و سلامت سازمانی رابطه وجود دارد یعنی بالا رفتن میزان کارآفرینی می تواند منجر به افزایش میزان سلامت سازمانی گردد (با ضریب اطمینان 99 درصد همبستگی معنی دار وجود دارد). بین سبک تفکر(اجرایی) مدیران با میزان سلامت سازمانی رابطه معنی دار وجود دارد (حدود 3 درصد از کل واریانس نمرات سلامت سازمانی ناشی از واریانس نمرات سبک تفکر اجرایی است). مدیران با سبک تفکر اجرایی بهتر می توانند در ارتقاء سلامت سازمانی دانشگاه های علوم پزشکی گام های مؤثر بر دارند. بین انواع سبک تفکر و کارآفرینی، تنها سبک تفکر قانون گذار با کارآفرینی رابطه معنی دار دارد (حدود 23 درصد از کل واریانس نمرات کارآفرینی ناشی از واریانس نمرات سبک تفکر قانون گذار است).
    بحث و نتیجه گیری
    سبک تفکر اجرایی و قانون گذار باعث افزایش سلامت سازمانی می شود.
    کلیدواژگان: تفکر، سلامت، علوم پزشکی
  • حسن رفیعی، حسین جعفری زاده، حمیده خلیل زاده، نیره اشرف رضایی، بهروز محمدی صفحات 21-26
    مقدمه
    . برای غلبه بر مشکلات فردی و اجتماعی باید توانایی های روانی – اجتماعی افراد را بالا برد و یکی از راه های بالا بردن توانایی های افراد آموزش مهارت های زندگی به آنان است (1).
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است. واحدهای پژوهش را 53 زوج (106 نفر) جوان که قصد ازدواج با هم داشتند تشکیل می دادند برای گردآوری اطلاعات پرسش نامه ای در دو قسمت حاوی 14 سؤال در ارتباط با مشخصات دموگرافیک افراد و 36 سؤال در رابطه با حیطه های مهارت های زندگی تنظیم گردیده بود که قبل و بعد از آموزش به منظور سنجش و مقایسه آگاهی زوجین پرسش نامه مذکور توسط آنان تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون t زوج تجزیه و تحلیل گردید
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که آموزش مهارت های زندگی در حیطه مهارت های ارتباطی بر زوجین با میانگین نمره قبل از آموزش 27/2 و بعد از آموزش 32/3 موثر بوده است و آموزش مهارت های زندگی در حیطه مهارت های تصمیم گیری و قاطعیت، حیطه مهارت های خودشناسی و همدلی، حیطه حل مسئله، حیطه بهداشت فردی و تنظیم خانواده، حیطه مهارت های نقادی و تفکر خلاق، حیطه مهارت های مدیریت استرس و کنترل خشم، حیطه مهارت های جرات مندی و مهارت های فرزند پروری موثر بوده است. مقادیر P-value در تمامی حیطه ها کم تر از 5 درصد می باشد
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد با توجه به این که میانگین امتیازات بعد از آموزش در اکثر حیطه ها بیشتر از میانگین امتیازات قبل از آموزش بوده است و بیشترین تاثیر در حیطه مهارت های حل مسئله با میانگین 48/3 و کم ترین تاثیر در حیطه مهارت های ابراز وجود با میانگین 72/2 بوده است لذا می توان گفت که آموزش در تمامی حیطه های آموزشی مؤثر بوده است و برای زوج های جوان بسیار مفید می باشد.
    کلیدواژگان: آگاهی، مهارت های زندگی، بهداشت
  • ویدا طیبی صفحات 27-35
    پیش زمینه و هدف
    امروزه به منظور آمادگی روانی بیماران قبل از عمل و کاهش اضطراب آنان، از روش های مختلفی استفاده می شود، در این بین موسیقی درمانی جای خود رادر طب مکمل باز کرده است. اما هنوز در رابطه با نوع موسیقی که می تواند این تاثیرات مثبت را القا کند جای بحث بسیاری وجود دارد.
    محتوی: در رابطه با انتخاب نوع موسیقی، طبق اصل تبعیت، بدن ما به صورت خودکار، با گام و ریتم و ضرب آهنگ ها وفق پیدا می کند. شنیدن نوایی آرام و یکنواخت، ترشح آندورفین ها را افزایش داده و برخی از نتهای موسیقی موجب بروز واکنش هایی نظیر کاهش ضربانات قلب، تنظیم و تعمیق تنفس، انبساط عضلانی و خواب می گردد. به طور کلی موسیقی آرام بخش مشخصه هایی نظیر: ریتم منظم، دینامیک قابل پیش بینی و هارمونی موزون دارد که البته باید براساس تمایل فرد انتخاب گردند تا حداکثر کارایی را داشته باشند. بنابراین انتخاب نوع موسیقی به عوامل متعددی از جمله ماهیت نوا و خصوصیات شنونده بستگی دارد و در این بین بهترین نتیجه با استفاده از موسیقی آشنا و مناسب حاصل خواهد شد.
    نتیجه گیری
    وجود محاسن استفاده از این روش، لزوم گستردگی استفاده از موسیقی را به عنوان یکی از ابزارهای ایجاد بهداشت روانی در جوامع نشان می دهد. از طرفی با افزایش تقاضای سیستم های درمانی برای خدمات متکی بر مدرک، می توانیم نتیجه گیری کنیم که با توجه به تفاوت های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور ما با سایر کشورها تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب قبل از عمل، موسیقی، موسیقی آشنا
  • نسرین علی رمایی، گلرخ مریدی، آرزو عاصمی صفحه 36
    پیش زمینه و هدف
    استرس مجموع واکنش های جسمی و روانی است که در اثر یک تغییر محیطی ایجاد می گردد. زمانی که معتاد موفق به استعمال مواد مخدر نمی شود بعد از گذشت مدتی دچار تنش و شرایط خاص می شود، لذا هر فرد معتادی نیاز به حمایت و مراقبت و آموزش در رابطه با فرآیند مقابله با استرس های بوجود آمده دارد و این مطالعه با هدف شناخت روش های مقابله با استرس در معتادان در حال ترک انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی – تحلیلی بود و جامعه شامل کلیه معتادان در حال ترک مقیم در مراکز باز پروری شهرستان سنندج و کامیاران بود. نمونه گیری به روش آسان و مبتنی بر هدف به تعداد 120 نفر انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه استاندارد که توسط واحدهای مورد پژوهش تکمیل گردید و با استفاده از نرم افزار کامپیوتری spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اکثریت (3/98درصد) مذکر بوده و (2/52 درصد) متاهل و با (5/47 درصد) دارای سن بین 29-20 سال بود و با 3/23 درصد 4-1سال از زمان شروع اعتیاد آن ها می گذشت. با توجه به اهداف پژوهش میزان به کارگیری روش های مقابله صحیح با استرس 2/9درصد در سطح کم، 60درصد در سطح متوسط و 8/30 درصد در سطح بالا بودند همچنین میزان به کارگیری واکنش های منفی نسبت به استرس 2/19درصد در سطح کم، 3/73درصد در سطح متوسط و 5/7 درصد در سطح بالا بودند. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که ارتباط آماری معنی داری بین وضعیت تاهل، سن، مدت اعتیاد و بکارگیری روش های مقابله صحیح با استرس با 03/0>p وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به این که این مطالعه تفاوت معنی داری در بکارگیری واکنش های منفی نسبت به استرس وجود داشت، لذا می توان در برنامه هایی که برای درمان طراحی می شود مواجهه معتادان با واکنش های منفی نسبت به استرس را توسط خودشان مد نظر قرار داده و با آموزش هدفمند آن ها را به سمت عدم استفاده از این روش ها و استفاده از واکنش مقابله صحیح با استرس سوق دهیم. لذا هر فرد معتادی نیاز به حمایت و مراقبت و آموزش در رابطه با فرآیند مقابله با استرس های بوجود آمده را دارد.
    کلیدواژگان: استرس، معتاد، روش های مقابله با استرس
  • سوسن ولیزاده، حسین حبیب زاده، کبری پرون، سیما لک دیزچی، یوسف محمدپور* صفحات 43-49
    پیش زمینه و هدف

    ارتقاء کیفیت آموزش بالینی مستلزم استفاده از روش های کارآمد است آموزش مبتنی بر دستاورد یکی از حرکت های اصلاحی آموزشی است که در سالیان اخیر کشورهای بسیاری تحت نفوذ خود قرار داده است علی رغم پذیرش جهانی آموزش مبتنی بر دستاورد، مستندات تحقیقی در مورد اثر آن بر صلاحیت بالینی (مهارت های شناختی و رفتاری) بسیار اندک است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر دستاورد بالینی دانشجویان پرستاری بود.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه نیمه تجربی با طرح دوگروهی پیش آزمون - پس از آزمون 26 دانشجوی پرستاری به صورت سرشماری انتخاب و به صورت تصادفی ساده به دو گروه کنترل و دوگروه تجربی تقسیم شدند. هر گروه شامل 7-6 نفر بودند. پس از اجرای پیش آزمون مهارت های شناختی، دانشجویان گروه های کنترل با روش سنتی و دانشجویان گروه های تجربی با روش آموزش مبتنی بر دستاورد به مدت نه روز تحت آموزش بالینی قرار گرفتند. در نهایت مهارت های شناختی دانشجویان با پس آزمون و مهارت های رفتاری با چک لیست مورد مشاهده قرارگرفت. دو گروه اول به عنوان گروه کنترل، آموزش مرسوم را در بخش همودیالیز بیمارستان امام (ره) دریافت نمودند و آموزش دو گروه بعدی به عنوان گروه تجربی با استفاده از برنامه آموزشی که براساس آموزش مبتنی بر دستاورد طراحی شده بود به همان مدت صورت گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SSPS و آزمون ویلکاکسون ومن ویتنیو آزمون دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که آموزش مبتنی بر دستاورد در ارتقای مهارت های شناختی و رفتاری دانشجویان موثر است میانگین مهارت های شناختی گروه تجربی به طور معنی دار از گروه کنترل بیشتر بود.

    بحث و نتیجه گیری

    روش آموزش مبتنی بر دستاورد بیش از روش سنتی منجر به ارتقای صلاحیت دانشجویان پرستاری شده بنابراین پیشنهاد می شود از این روش در آموزش بالینی بیشتر استفاده گردد.

    کلیدواژگان: پرستاری، بالینی، همودیالیز
  • رقیه نوری زاده، اصغر محمدپور، رباب کاظم پور، فاطمه باختری اقدم صفحات 50-57
    پیش زمینه و هدف
    در سال های گذشته میزان سزارین روند افزایشی داشته است. به دلیل عوارض سزارین، زایمان طبیعی ارجحیت دارد. با این حال گرایش زنان به سزارین یکی از عوامل اساسی افزایش آن می باشد. سازمان جهانی بهداشت اعلام داشته است در هر منطقه ای از دنیا حدود 15 درصد از زایمان ها را می توان با اندیکاسیون صحیح به روش سزارین انجام داد. هدف مطالعه حاضر، بررسی انتخاب نوع زایمان، دلایل آن و تعیین برخی عوامل مرتبط با آن در زنان شهرستان مرند می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، 450 زن باردار شهرستان مرند به روش نمونه گیری آسان مورد مصاحبه قرار گرفتند. پرسش نامه شامل سوالاتی برای کسب اطلاعات دموگرافیک، سابقه باروری، انتخاب نوع زایمان و دلیل انتخاب بود. جهت آنالیز داده ها از آزمون های توصیف فراوانی، مجذور کای دو t مستقل با نرم افزارهای SPSS13 و CIA استفاده شد.
    یافته ها
    از میان افراد مورد پژوهش، 9/66 درصد زایمان طبیعی و 1/33 درصد سزارین را انتخاب نمودند. سطح تحصیلات، داشتن سابقه سزارین و محل مراجعه برای کنترل بارداری با انتخاب نوع زایمان ارتباط معنی داری داشت (05/0 <(P سه علت اصلی انتخاب سزارین به ترتیب ترس از دردهای زایمانی 6/47درصد، توصیه پزشک 7/18 درصد و تجربه سزارین قبلی 2/18 درصد بود.
    بحث و نتیجه گیری
    درصد انتخاب زایمان سزارین بالاست، لذا کاربرد استراتژی های کاهش سزارین ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سزارین، درد زایمان، زایمان طبیعی
|
  • F. Bastani, L. Rahmatnejad Pages 1-7
    Background and Aims
    The positive effects of breast feeding on growth of children is confirmed. Breast milk includes all characteristics of ideal nutrition in infants being significant in reducing morbidity and mortality of children.The purpose of the present study was to investigate the effects of a prenatal workshop integrated with telephone counseling on exclusive breast feeding adherance among primiparous womenMethods & Materials: A randomized controlled trial design was used the study population consisted of all pregnant women in their third trimester that referred to the prenatal clinic of Shahid Akbarabadi hospital in Tehran. The samples were recruited by consecutive sampling method and randomly allocated to experimental and control group. The sample size was 120. In this study, data collection instruments were a questionnaire including demographic and obstetric items and adherence checklist of exclusive breast feeding that were completed by one of the researchers. Data analysis was performed using SPSS.
    Results
    The study findings showed that there were no significant difference among the participants in the experimental and control group regarding demographic variables, such as educational status, occupation, economic status, desire to pregnancy, and body mass index, except age. The majority of the women were in the range of 18-24 years old and the result showed a significant difference between the two groups (p=0.001), but at the post test, after educational counseling intervention, there was a significant increase of adherence to exclusive breast feeding at sixth months of postpartum in the experimental group compared to the control group (p=0.001)
    Conclusion
    The study findings revealed the positive effect of the educational counseling program on the rate of exclusive breast feeding adherence. Implementation of such educational counseling in the prenatal period at the Baby Friendly Hospitals is recommended
  • Z. Habibpour, A. Sharifi Pages 8-12
    Background and Aims
    Human mental cycle has an important stage that is called teenage interval. Teenagers often have special problems which are faced less in childhood and are different from the ones in adulthood. One of the obvious traits of this stage is rapid physical maturation resulting in apparent changes in body shape especially in girls. Different cultural tensions can lead to depression among teenagers. The number of teenages diagnosed with depression may double by the year 2020. The aim of this study was to determine the intensity rate of depression among teenage boys and girls.
    Materials and Methods
    In this descriptive-analytical study 400 students (girls and boys) of grade five and six of secondary school in public highschools in Esfehan were evaluated during the educational year, 2002-2003. The samples were selected randomly. The data were collected using a questionaire and analyzed by SPSS statistical analysis included discriptive statistics.
    Results
    The mean rate for low depression was 26%, and moderate depressions 3/5%. In girls was low depression 28% and moderate depression 4% in boys low depression was 24% and moderate depression 3%. Depression in teenage girls was more than boys and there was a significant difference (t=0/225 p=0/001) between depression of boys and girls.
    Conclusion
    Depression is seen in all stages of life espiecially among teengers. It is about depression and its riskfactors in teenage period especially,among teenage girls.
  • Z. Haghighatjoo_M. R Shafighpoor_A. R Soltani_H. Ansari_Z. Haghighatjoo Pages 13-20
    Background and Aims
    Entrepreneurship assessment and evaluation needs to be considered from different views. Manager's thinking style and employee's organizational health inventory are important to assess entrepreneurship. The aim of this paper is to identify the relation between manager's thinking style and entrepreneurship and employee's organizational health inventory working in Medical Sciences Universities in Iran.
    Materials and Methods
    This is an applicable investigation based on sectional-analytic method. The sample were selected from managers and employees working for some of medical sciences universities in Iran. In order to assess and evaluate the existing organizational health inventory, three questioners were used. There were 1281 participants from Urmia, Boushehr, Zabol, Qazvin, Golestan, and Mashhad medical sciences universities. The findings were analyzed by inferential statistics using SPSS software.
    Results
    There was a relationship between entrepreneurship and organizational health inventory. The greater entrepreneurship accompanied with the higher organizational health inventory -a meaningful 99% safety factor. There was a meaningful relation between manager’s thinking style and organizational health inventory (about 3% out of variance value). Managers with administrative thinking style are able to promote organizational health inventory in the medical sciences universities efficiently. Among many ways of thinking and entrepreneurship there was a meaningful relation between entrepreneurship and legislator thinking style (about 23% out of variance value regarding entrepreneurship due to variance value of legislator thinking style).
    Conclusion
    Administrative thinking style and legislator thinking style causes and develop organizational health inventory.
  • H. Rafiee, H. Jafarizadeh, H. Khalilzadeh, N. Asrafrezaee, B. Mohammadi Pages 21-26
    Background and Aims
    People’s psychosocial skills needs to be promoted in order to overcome personal and social problems.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental study, 53 young couples (106 individuals) being determined to get married formed the research units. For gathering information a questionnaire in tow parts including 14 questions about demographic details of persons and 36 questions about the domains of life skills had been set. The questionnaires were filled out before and after the instruction. The data were analyzed by SPSS software and t-test.
    Results
    The results showed that life skills training was effective with an average of 2.27 grades before training and 3.32 average grades after training. Life skills training was effective on decision making, assertiveness domain, self recognition, unanimity domain, problem solving domain, individual health and family planning domain, critique and critical thinking domain, stress management, anger control domain, self express domain, and child nutrition domain. The rate of P-value in all fields is less than %5.
    Conclusion
    Considering the higher average grades after training in most fields, the most effective domain was that of problem solving skills with average of 3.48 and the least effective was in the field of self-expression skills with the average of 2.72. It is obvious that the instruction was effective in whole training fields, and is strongly recommended for young couples.
  • V. Tayebi Pages 27-35
    Nowadays, various methods are used for anxiety reduction and mental preparation of the patients in the preoperative period. One of them is music therapy which is widely accepted in the complementary medicine, but there are still controversial topics about type of chosen music. According to the rule-following our body automatically adapts itself to the tonality and rhythm of the music. Listening to a light and peaceful music would cause increasing in endorphin secretions, reducing the heart rate, regulating and deepening the respirations, relaxation of the muscles and sleeping. In general, this kind of music is specified with regular rhythm, predictable dynamic, and harmony but the selection of music is based on the patients’ preference in order for the best effect. The music selection depends on several factors like sound quality listener’s charastictics the best result will be obtained using familiar music. The advantages of this method introduce the nessecity of using the music as a mental health procedure in society. Increasing demands of curative systems for documented health services brings up the need for more researches, regarding cultural, social and economic differences between Iran and other countries.
  • N. Aliramaei, G. Moridif, A. Assemi Page 36
    Background and Aims
    Stress is how the body reacts to physical and psychological stressors. Drug addiction makes drug use a compelling need, not a casual choice. When an addict uses no drugs, feels stressed or unhappy and is in need of support and care. This study aimed to offer effective guidance on stress coping strategies in rehabilitating cases.
    Materials and Methods
    In this descriptive analytical study all addicts in drug rehabilitation centers in Sanandaj and Kamyaran were evaluated. One hundred and twenty volunteers filled out the questioners. The statistical analyses were carried out by the SPSS program.
    Results
    The overall prevalence in this population were 98.3% male, 52.2% married, 47.5% between 20-29 years old age, and 23.3% were addicted from one to four years. Effective coping strategies during recovery yielded the following
    Findings
    in low level 9.2% in medium 30.8%, and in high levels 30.8%. Negative responses to stress were in low level 19.2% in medium 73.3%, and in high levels 7.5%. The findings revealed a statistically significant relationship between age, marital status, drug addiction period, effective stress coping strategies (p<0.03).
    Conclusion
    Considering the significant differences in negative reactions to stress, there must be programs for the treatment of recovering addicts to reduce the negative responses to stress by themselves. It seems that stress coping skills training is necessary in prevention of addiction and in the recovery process. Addicts need support, care, and training to pass the rehabilitation process successfully.
  • Y. Mohammad Pour, S. Valizadeh, H. Habibzade, K. Parvan, S. Lak Dizaji Pages 43-49
    Background and Aims

    Promoting clinical education quality requires use of effective methods. Outcome-based education (OBE) is an educational reform movement that has influenced many countries in recent years. Despite the global acceptance of outcome-based education, the research documents are fairly rare about its effects on student's competency. The aim of this study was to investigate the effect of outcome-based education program on clinical competency (cognitive skills and behaviors skill) of nursing students on hemodialysis ward.

    Materials and Methods

    In a quasi-experimental study using pre-test and post-test with two group design, 26 nursing students were selected through census sampling method and placed randomly in 2 control and 2 experiment groups, each group containing 6 to 7 people. After taking the cognitive skills pre-tests, control group received traditional education and experiment group went under clinical education using outcome-based education program for 9 days. As the final step, the post-test cognitive skills were held and behaviors skill checklist were observed. The data were analyzed using SPSS software using Wilcoxon and Mann Whitney tests and fisher exact test.

    Results

    The outcome-based education has been effective in promoting the cognitive and behavioral skills of students. The mean scores significantly differed before and after participating in outcome-based education and the clinical competency of nursing students in outcome-based education groups differed significantly from traditional groups.

    Conclusion

    The effect of outcome-based education program on competency of nursing students was more than the traditional methods. Therefore, it is recommended to use outcome-based education in clinical education.

  • R. Nouri Zadeh, A. Mohammadpour, R. Kazempour, F. Bakhtari Aghdam Pages 50-57
    Background and Aims
    An increasing trend in the rate of cesarean section has been observed during the past years. Due to the surgical complications, vaginal delivery is preferred as a favorite procedure. However, women's attitudes play an effective role in this regard. WHO reported that 15% of childbirths in the world have indication for cesarean section. The aim of the present study was to estimate the prevalence of selection of cesarean section and its contributing factors in the pregnant women in Marand.
    Materials and Methods
    In this cross - sectional study by convenience sampling, 450 pregnant women were face to face interviewed in three primary health care centers, two obstetric clinic, and two midwifery clinics in Marand, 2007. The questionnaire included some questions regarding demographic characteristics, fertility history, selection of mode of delivery and its reasons. Chi square test and independent t - test were used for statistical analysis using SPSS 13 and CIA software’s.
    Results
    In this study, 33.1% of all cases were selected cesarean section. Education, Previous history of cesarean section and referral place for control of pregnancy were associated with selection of mode of delivery (P<0.05). The reasons for selection of cesarean section were fear of labor pain, physician recommendation and history of previous cesarean.
    Conclusion
    We concluded that rate of selection of the cesarean section was high therefore an educational program is essential at changing attitude about cesarean section.